Dah
lama tak masukkan entry dalam blog ni..
Lately ni sibuk sangat kat tempat kerja..
Untuk
entry kali ni saya nak berkongsi info tentang Omega Guard daripada Shaklee. Dalam
bahasa seharian kita, selalunya lebih di kenali dengan panggilan ‘minyak ikan’.Saya
rasa ramai antara kita yang tidak berminat dengan bau minyak ikan. Maklumlah
sebut ja ikan, pasti orang akan terfikir bau hanyir macam ikan kan?? Tapi kalau dah
tahu akan kelebihan minyak ikan ini kepada system badan kita, mesti ramai yang
akan mengambil langkah bijak untuk menjadikan minyak ikan ini sebagai salah satu
suplemen wajib dalam diet seharian. Tambahan pula, ianya tidak dapat disintesis
oleh tubuh badan kita dan mesti diperolehi dari diet, vitamin, suplemen atau
makanan tambahan.
Yang
paling penting, Omega Guard Shaklee ini dihasilkan melalui pemprosesan penyulingan
secara Proprietari Tiga Molekul (Tiga
kali penyulingan untuk membersihkannya). Tujuan penyulingan yang berperingkat
ini adalah untuk memastikan ketulenan dan keberkesanannya. Jadi anda tak perlu risau tentang bau hanyir dan keselamatan produk ini.
Kandungan
utama minyak ikan (asid lemak omega 3) ialah DHA dan EPA. Kajian
telah menunjukkan bahawa Asid lemak Omega-3 telah terbukti penting dalam membantu mengurangkan
serangan penyakit jantung, angin ahmar, kanser, kegemukan, penentangan insulin,
kencing manis, asma, artiritis, lupus, kemurungan, skizofrenia (penyakit
mental) gila meroyan, penyakit Alzheimer dan pelakuan hiper aktif (ADHD) di
kalangan kanak-kanak.
DHA
memainkan peranan dalam meningkatkan kepintaran otak, mata, dan sistem saraf
utama yang juga penting untuk ibu mengandung, bayi dalam kandungan dan ibu yang
sedang menyusu. Ia juga
amat berguna kepada kanak-kanak yang mempunyai masalah di dalam pembelajaran.
Antara ciri-ciri yang perlu di titik
beratkan jika kita memilih minyak ikan adalah:
• Meneliti dan mengetahui proses
pembuatan --- Bagaimana minyak ikan dihasilkan dan apakah standard kualiti yang digunakan oleh pengeluar?
• Bau --- Adakah
minyak ikan bau hanyir? Bau minyak ikan yang
tidak menyenangkan menandakan kualiti minyak ikan telah mula merosot dan menjadi tengik. Minyak ikan yang berkualiti tinggi tidak
akan berbau hanyir.
• Rasa --- Adakah minyak ikan rasa hanyir? Minyak ikan yang segar dan berkualiti tinggi tidak rasa hanyir. Elakkan minyak ikan yang mempunyai rasa kuat atau mengandungi rasa tiruan yang mungkin cuba untuk menyembunyikan rasa hanyir minyak ikan tersebut.
• Rasa --- Adakah minyak ikan rasa hanyir? Minyak ikan yang segar dan berkualiti tinggi tidak rasa hanyir. Elakkan minyak ikan yang mempunyai rasa kuat atau mengandungi rasa tiruan yang mungkin cuba untuk menyembunyikan rasa hanyir minyak ikan tersebut.
Kesimpulannya, Shaklee manghasilkan minyak ikan Omega Guard
melalui pemprosesan penyulingan secara Proprietari Tiga Molekul (Tiga kali penyulingan untuk
membersihkannya). Tujuan penyulingan yang berperingkat ini adalah untuk
memastikan ketulenan dan keberkesanannya. Dengan proses yang dijalankan ini,
bau dan rasa hanyir minyak ikan dapat di atasi. Jadi tidak hairanlah Omega
Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia!!!!
Saya pasti ramai antara kita sekarang telah
sedar akan kepentingan dalam menjaga kesihatan. Dalam rentak kesibukan kehidupan
sekarang ditambah pula dengan pencemaran persekitaran, adalah sangat penting bagi kita untuk mengelakkan penyakit daripada membiarkan
ia merebak dan merosakkan badan kita. Jadi buatlah pilihan yang bijak demi
kesihatan kita semua..Senyum selalu
Berminat
untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee ??
Sila
SMS/Whatsapp 019-4734280 atau email to zaifisya@gmail.com
Salam
ceria.
No comments:
Post a Comment